Biografia

Olen 1989-syntynyt ammattinäyttelijä. Valmistuin keväällä 2017 Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta Teatteritaiteen maisteriksi. Olen intohimoinen teatterintekijä ja monipuolinen esiintyjä. Janoan uusia haasteita laaja-alaisesti teatterin, kameratyöskentelyn ja äänitöiden saralla.

Minulle voimaa antavat luonto, jooga ja musiikki. Ammatillisesti suuria intohimojani ovat improvisaatio ja kiertueteatteri. Kiinnostuksen kohteisiini kuuluvat myös kirjoittaminen sekä esitysten ja taidetyöpajojen ohjaaminen.

Olen valmistumiseni jälkeen näytellyt Turun TehdasTeatterilla Värit ovat vapauden –näytelmässä ja kiertänyt Kansallisteatterin Kiertuenäyttämön alaisuudessa Talviuni-musiikkiteatteriesityksellä mm. vanhainkoteja ja kehitysvammaisten asumisyksiköitä. Teatterin vieminen konventionaalisten teatteritilojen ulkopuolelle kiinnostaisi minua myös tulevaisuudessa.

Tällä hetkellä työskentelen Lahden kaupunginteatterissa. Rakkaimmat työni siellä ovat olleet Tiina Pirhosen ohjaama kokoillan improvisoitu näytelmä Täydellinen rikos? ja Mallan rooli Heidi Räsäsen ohjauksessa Kultarinta, joka perustuu Anni Kytömäen upeaan romaaniin.

Teen teatteria, koska uskon, että sen kautta ihmiset voivat olla läsnä ja kontaktissa toistensa kanssa. Olen työssäni kokenut, että teatteri pystyy luomaan siltoja sellaisten kuilujen yli, joita on hankala muutoin ylittää. Teatteri avaa silmiä ja auttaa ymmärtämään.

 

 

+358 40 708 3664

mari.naumala@gmail.com

Mari Naumala

"

Kaikkea muuta kunhan ei vaan nukkuvaa, puolikuollutta elämää!

Minna Canth 1884

© MKRU.DESIGN 2017